Pomieszczenie ów w naszym domu ma podłogę drewnianą, na której poprzedni lokatorzy położyli tanie, cienkie płytki na klej wikol.(Wikol!!!)
Zdrapywałam to cholerstwo pięć dni aż w końcu moim oczom ukazała się goła podłoga.(to że była wilgotna i schła 2tyg nie wspomnę)
Chciałabym położyć glazurę na podłodze i ścianie. Łazienka jest malutka, 1,03m x 1,80m. W dodatku jej połowę zajmuje wanna. Deski są stabilne, nie uginają się (chodziła po nich ponad 100kg ciężarna, a mój chłop po niej skakał i nawet wtedy nie zauważyłam żadnych odchyleń)
Deski są bardzo blisko ułożone, są 2-3mm szczeliny między nimi. Leżą na drewnianych legarach(w poprzek łazienki są 3) legary nie przegnite,deski również. Zakupiłam póki co elastyczny klej do płytek, o którym w jakimś wątku wspomniał krakn, oraz fugę elastyczną i specjalny silikon do łazienek.
Potrzebuję jakiejś instrukcji, porady co zrobić, ponieważ na mojego chłopa liczyć nie mogę, jest informatykiem, nie ma nawet pojęcia jak używać dłuta albo wyżynarki. Nie jestem ekspertem, wiem że krakn zna się na budownictwie więc bardzo liczę na jego zdanie i opinię.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d37f6ecb11e8108.html
[ Ostatnio edytowany przez: Lei_leou 29-05-2014 07:09 ]