|
---|---|
londongbe | Post #1 Ocena: 0 2016-02-05 16:28:28 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2016 Skąd: london |
witam,
Mieszkam w uk od dziesieciu lat. wszystko sie ukladalo znalazlem dziewczyne, przeprowadzilismy sie do Londynu, ale ona znalazla sobie innego, a mnie zostawila zmieniajac zamki w drzwiach. Takze pod drzwiamj znalazlem tylko torbe z ubraniami - nie wszystkimi. Mieszkalem prawie dwa tygodnie w hostelu obok stacji Bayswater. W chwili obecnej nie mam ani funta aby cokolwiek wynajac badz oplacic pokoj na kolejny tydzien (poskladalem podania do Pret a manger I innych restauracji I we wtorek mam interview w precie. Miliard cv wyslalem przez gumtree I zero odzewu). nie stac mnie na jedzenie. nie moge wrocic do polski (nie jestem przestepca, nie utrzhmuje kontaktow z rodzina a mamr mam w anglii rowniez, ale wypiela sir na mnie po smierci ojca) i tak nie wiem co robic teraz z mysla ze dzisiaj wyladuje na ulicy bez grosza. moze wiecie gdzie mialbym sie udac jezeli chodzi o pomoc? jakies instytuucje. badz znacie osoby ktore moga wynajac mi darmowy pokoj wzamian za opieke nad domem lub cos takiego. mam 20 lat jestem elektronikiem i moj angielski jest fluent. pisze z lotniska Heathrow na ktorym obecnie jestem, mam dostep do internetu w telefonie, Bo mam pay monthly sim z internetem takzr chcialbym zanotowac jakies wazne adresy jezeli chodzi o noclegownie badz jadlodajnie . nie licze na jakakolwiek pomoc materialna, bo mam swoj honor. szukalem polskich ksiezy - chcialem ich poprosic o pomoc ba sam kiedys bylem w fundacji charytatywnej i to ja pomagalem innym jednak z nikim nie udaje mi sie skontaktowac. jezeli jest osoba ktora moze zaoferowac mi prace nawet za 15f na tydzien to rowniez bylbym bardzo wdzieczny. Posiadam safety boots. Dziekuje |
Post #2 Ocena: 0 2016-02-05 16:36:46 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2016-02-05 16:41:07 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
RobertNY | Post #4 Ocena: 0 2016-02-05 16:43:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-10-2014 Skąd: New York |
Aż mi się nie chce wierzyć ze po 10 latach w GB nie masz ani ka$iory ani karty kredytowej. Masz tu bardzo tani hostel-tylko £4 za noc:
![]() |
londongbe | Post #5 Ocena: 0 2016-02-05 16:52:56 (9 lat temu) |
RobertNY. Nigdy nie bylem oszczedny. Poza tym tak jak mowilem mieszkalem w hostelu gdzie noc kosztowala £20. Dopiero pozniej znalazlem Booking.com I tam bylo jeszcze taniej.
O karcie kredytowej moge zapomniec przez niesplacony debet na karcie. Po skonczeniu 18 lat wzialem HSBC Student account z £200 overdraft - wiem glupota. Ale obiecalem sobie juz dawno, ze splace swoje glupie wybryki. W abonamencie mam Nokia Lumia 930 - high end. Chcialem oddac telefon do skupu, ale proponowali mi tylko za niego 20 funtow, Bo ten telefon nie jest popularny tu w UK. Proboealem wziac inny telefon u operators, ale to przeciez glupota zeby robic sobie dlugi na lata, wiec zrezygnowalem. |
|
|
epsilon | Post #6 Ocena: 0 2016-02-05 17:25:38 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
Sorry stary ale cienko to wyglada. Mieszkasz w uk od dziecka, nie masz znajomych albo rodziny kyora chcialaby Cie przygarnac? Nikogo? Wlasna laska tez Cie wyprowadzila, to musiales chyba ladnie w zyciu narozrabiac, pracy tez nie masz. Nawet mama jest be...piatek...
|
londongbe | Post #7 Ocena: 0 2016-02-05 17:34:18 (9 lat temu) |
No nie mam rodziny, dziadkowie pomarli. A mama kontaktu nie utrzymywala z nikim od kiedy wukechala do uk - dluga historia. Gdybym mial to bym nie pisal Tu postu. Nie prosze o pieniadze tylko o pomoc. Poza tym bezdomnosc w moim przypadku to tylko przenosnia gdyz mam sie gdzie umyc (nie jest to zlew na lotnisku) I sobie eewentualnie wyprac ubrania. Do czasu znalezienia pracy bede Tu na lotnisku. Ale gdyny ktos mial jakas prace od zaraz to prosse o wiadomosc pw. Podsm numer telefonu.
|
londongbe | Post #8 Ocena: 0 2016-02-05 17:35:50 (9 lat temu) |
A moge sie umyc u xnajomych, ale oni Sami nie sa skorzy do noclegu Bo albo maja one bedroom flat I miesxkaja x dxiewcxyna, albo rodzive nie pozwalaja
|
epsilon | Post #9 Ocena: 0 2016-02-05 17:37:59 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
A dlaczego nie pracujesz i jak dlugo?
|
londongbe | Post #10 Ocena: 0 2016-02-05 17:38:06 (9 lat temu) |
A prace stracilem dea tygofnie temu przez wlasna glupote - zadzwonolem do agencji I powiedxialem, ze jak wegier chce rozkaxywac to niech sobie znajdzie innego polaczka I nim pomiata. No, I na drugi dzien juz nie poszedlem do pracy. Jak widac w agencjach pracy nie oplaca sie mowic tego co sie mysli, tylko trzeba byc czarnym murzynem hehe.
|