MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-04-10 10:07:28 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gdanszczanka

Post #2 Ocena: 0

2013-04-10 10:35:59 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-04-10 08:15:40, Dodziunia napisał(a):
od zawsze mialam duze psy i one mialy kolczatki-nigdy nie mialy na szyi nawet sladu od kolczatki.. jesli wiesz jak zlozyc kolce i wiesz jak jej uzywac to nie skrzywdzisz psa-mam duzego, silnego psiaka i strasznie sie nie slucha. jak mnie pociagnie to lece, biorac pod uwage,ze ide z wózkiem lub dzieciaczkiem za reke -jest to mega niebezpieczne. Wiem z doswiadczenia,ze klczatka daje szybkie efekty. No ,ale skoro mowicie ,ze tu jej nie dostane, wiec poszukam czegos innego... Szelki lepsze czy obriza uzdowa???

szelki sa do niczego - przynajmniej u nas się nie sprawdziły.
"Uzda", normalna obroża i smycz z podwójnym zaczepem - jeden zapinasz na head collar drugi na obroży i kilka dni treningu tylko z psem, bez wozka zakupów i innych "dystrakcji"
Niestety nikt mnie nie przekona, żebym wrocila do czasow "sprzed epoki lodowcowej" w PL i korzystala z pomocy kolczatki, podczas trenowania psa....Kiedys nie było nic innego do wyboru, ale po to prowadzono badania i szukano najlepszych rozwiązań, żeby pomóc wlaścicielowi i psu, tak myśle *DONT_KNOW*
Phi

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #3 Ocena: 0

2013-04-10 12:16:45 (12 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Wlasnie nie mam mozliwosci wyjsci tylko i wylacznie z psem i poswiecic mu 100% uwagi, bo malutka musze brac ze soba...

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2013-04-10 12:21:18 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Koczatka jest narzedziem treningowym i powinna byc stosowana pod okiem dobrego, doswiadczonego szkoleniowca, a nie jako zachcianka, bo pies nieobyty, nienauczony normalnych spacerow.
To nie jest zastepstwo obrozy, uzywa sie w okreslonych sytuacjach, na czas szkolenia.
A zasada dzialania odbiega od wbijania sie kolcow w szyje - zakladam, ze mowimy o dobrej kolczatce i braku glupich pomyslow na zoastrzanie kolcow.

Co do pozorow humanitarnego podejscia do zwierzat w UK, to kolejny eufemizm i uzywa sie znacznie bardziej brutalnych metod niz kolczatki.
Chocby tym 'pozytywnym' halterem mozna zrobic wiecej szkod niz kolcami, pomijajac czas konieczny do uzywania i dyskomfort psa.
Owszem, pies majac do wyboru spacer na halterze czy innych pomocach czy siedzenie w domu bez, przyzwyczai sie do kazdego dyskomfortu, taki psi urok.

Dodziunia, co do wlasnego psa, zamiast uciekac sie do narzedzi, zacznij normalna prace z psem, by nauczyc podstaw chodzenia na smyczy.
A spacer dla zwierzaka musi byc polaczony ze szkoleniem, na poczatek powinien byc bez dzieci, wozkow, zakupow przy okazji, czy wiszenia na telefonie w czasie, gdzie pies ma sie sam wybiegac.
Jesli mozna pomoc, daj znac na priva, jak wyglada przecietny dzien z psem, jakie to zwierze,w jakim wieku, co robicie razem.
Na szybko ogolny poradnik, jak zaczac http://ciekawe.onet.pl/pies/artykuly/a-pies-ciagnie,1,4952309,artykul.html

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #5 Ocena: 0

2013-04-10 12:24:48 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-10 12:16:45, Dodziunia napisał(a):
Wlasnie nie mam mozliwosci wyjsci tylko i wylacznie z psem i poswiecic mu 100% uwagi, bo malutka musze brac ze soba...

Z całym szacunkiem, ale: albo zorganizuj czas (!), albo znajdź nowego, odpowiedzialnego właściela dla psa.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2013-04-10 12:27:21 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Niestety, przynajmniej jeden spacer dziennie powinien byc tylko dla psa.
Sprobuj sie umowic z Polowkiem i wychodzic przed jego wyjsciem do pracy czy po powrocie, tak by przynajmniej miec z 40-60 minut dla psa.
Do tego sprobuj sie pobawic w szkolenie psa w domu, gdy dziecko spi.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 10-04-2013 12:29 ]

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #7 Ocena: 0

2013-04-10 12:30:33 (12 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

jakbym miala polowke to bym nie miala problemu, jakbym wiedziala,ze moje zycie sie tak potoczy ,to bym sie nie zdecydowala na psa. Gdyby czlowiek wiedzial,ze sie przewroci-to za wczasu by sie polozyl.
Severance to moze zorganizuj mi czas?? moze chcesz zajac sie moim dzieckiem? a moze psem... Dzieki wszystkim za dobre rady, wlasnie sobie przypomnialam,dlaczego przestalam korzystac z tego forum. pozdrawiam..

[ Ostatnio edytowany przez: Dodziunia 10-04-2013 12:32 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2013-04-10 12:38:34 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Zacznij trenowac z psem w domu, sprobuj znalezc w okolicy kogos, nawet z mlodziakow, kto by bral psa na codzienna przebiezke, by pies byl wyzyty fizycznie.
No i szkolenie, szkolenie, szkolenie, nawet na wlasna reke, codziennie.
W jakim wieku ten pies, jakiej wielkosci?

Dla pociechy, kolce nic dadza w tej sytuacji, najwyzej zwierze bedzie sie miotalalo na metalu...

A tu troche prawdy na temat 'pozytywow' haltera http://ciekawe.onet.pl/pies/artykuly/lepszy-niz-kolczatka,1,4954942,artykul.html

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #9 Ocena: 0

2013-04-10 12:45:58 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-10 12:30:33, Dodziunia napisał(a):
Severance to moze zorganizuj mi czas?? moze chcesz zajac sie moim dzieckiem? a moze psem... Dzieki wszystkim za dobre rady, wlasnie sobie przypomnialam,dlaczego przestalam korzystac z tego forum. pozdrawiam..

Gdybyśmy były sąsiadkami, to z przyjemnością pomogłabym Ci zorganizować czas! To co napisałam może Ci się nie podobać, ale pies wymaga czasu i zaangażowania, dlatego ja sama psa nie mam (chociaż bardzo bym chciała). Udzieliłam Ci (wydawało mi się), dobrej rady wczoraj, tak samo jak kilka innych osób, ale Ty z ..braku czasu (!), nie możesz z nich skorzystać..

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 10-04-2013 12:47 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Iuris

Post #10 Ocena: 0

2013-04-10 13:55:58 (12 lat temu)

Iuris

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Ja bym również była wdzięczna za kilka rad jak oduczyć psa ciągnięcia na spacerze. Mój mops niby waży niecałe 10 kilogramów, ale po półgodzinnym spacerze to mnie aż ręką boli :(

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,