MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kuchenka gazowa czy elektryczna?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

baltazarbr2005

Post #1 Ocena: 0

2012-08-08 21:46:00 (13 lat temu)

baltazarbr2005

Mężczyzna

Z nami od: 07-04-2012

dobra, zkaładam że zaraz mi wszyscy pojadą po tyłku :) ale mam idiotyczne pytanie: z prądem i gazem mam tyle wspólnego co z kariera w nigeryjskim ministerstwie finansów :). W domu, do którego za 2 dni się wprowadzam nie ma kuchenki, muszę kupić. I teraz nie wiem, jaka powinienem: gazową, czy elektryczną, czy dual-fuel? Nie bardzo wiem, jak zamieścić zdjęcie (komputery to też moja nie najmocniejsza strona :), w miejscu na kuchenkę jest jakaś cienka rurka, widac że świeżo zaplombowana a obok jest tez coś, co przypomina trochę gniazdko elektryczne, z tym, że wygląda na to, że najpierw trzeba odkręcić obudowe i dopiero potem można podłączyć jakies kable (zgaduję) które będa wychodzić z dołu.
Dzięki za jakieś konstruktywne podpowiedzi i nie zapominajmy, że nie każdy jest elektrykiem :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-08-08 21:55:26 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-08-08 21:46:00, baltazarbr2005 napisał(a):
dobra, zkaładam że zaraz mi wszyscy pojadą po tyłku :)

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/47/41073/jaka-kuchenke-do-gotowania-elektryczna-czy-gazowa

Decyzja należy do Ciebie...

Do góry stronyOffline

baltazarbr2005

Post #3 Ocena: 0

2012-08-08 22:13:03 (13 lat temu)

baltazarbr2005

Mężczyzna

przeczytałem, nic o podłączaniu w tym linku nie ma, a tego dokładnie dotyczyło pytanie, a nie tego, czy taniej i lepiej jest wybrać taką czy inną. Bez urazy oczywiście.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #4 Ocena: 0

2012-08-08 22:25:59 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Jeżeli jest rurka zaplombowana to znaczy, że masz gaz doprowadzony i możesz zainstalować kuchenkę gazową. Jeżeli jest też do wysokości kuchenki na ścisnie zamknięta skrzyneczka i powyżej gdzieś włącznik z czerwonym światełkiem to znaczy, że nasz doprowadzoną siłę i możesz zainstalować kuchenkę elektryczną.
Jeśli w pobliżu też jest normalne gniazdko to mozesz zainstalować kuchenkę gazową ze zwykłym piekarnikiem elektrycznym. Podłączenie kuchenki do gazu czy też do siły kosztuje. Niektóre sklepy przy zakupie kuchenki oferuja darmową instalację.
Pamiętaj, że będziesz potrzebował dokumentu (certyfikatu) od osoby podłączającej.
To tak w skrócie od laika. Mam nadzieje, że jakiś fachowiec tu wypowie sie.

Do góry stronyOffline

badfish

Post #5 Ocena: 0

2012-08-08 22:41:29 (13 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

A landlord nie wie?
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #6 Ocena: 0

2012-08-08 22:45:06 (13 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Jeżeli będziesz kupować gazową to błagam Cię - KONIECZNIE z elektrycznym piekarnikiem :-) Inaczej tylko będziesz bluzgać przy pieczeniu...

Ja osobiście lubię ( bo ładnie wygląda :-P ) płytę indukcyjną :-D

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2012-08-09 04:10:20 (13 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

To moze powiedz chociaz w jakiej dziedzinie jestes dobry.
W glowie mi sie nie miesci zeby dorosly (chyba) facet nie potrafil rozkminic czy rurka jest gazowa czy inna. Jedz po niej palcem az dojedziesz do licznika i sie dowiesz, to proste jak budowa cepa.

Do góry stronyOffline

baltazarbr2005

Post #8 Ocena: 0

2012-08-09 19:19:23 (13 lat temu)

baltazarbr2005

Mężczyzna

dzięki za podpowiedzi, te dotyczące tematu, oczywiscie, wszystko już jasne :) po przeczytaniu dodatkowych wątków na MW i wypowiedzi tych, którzy gotują wybór padł na elektryczną :). Co do wypowiedzi powyżej - pozostawię to bez komentarza, własnie przeczytałem na forum ciekawy wątek o "frustratach" podnoszących swoje ego udowadnianiem innym, jakim jest się wszechwiedzącym. Myślałem, że boska nieomylność i wszechwiedza to cecha Tego na górze, ale może się myliłem. Może w tej dziedzinie tez nie jestem dobry? Pozdrawiam 99% forumowiczów, dla których prosta odpowiedź to najlepsza recepta na proste pytanie.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,