MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak wynająć mieszkanie w ciąży?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AgaMalaga

Post #1 Ocena: 0

2013-04-26 17:14:52 (12 lat temu)

AgaMalaga

Kobieta

Z nami od: 26-04-2013

Witam serdecznie!
Jestem 26 letnią mężatką. Obecnie jestem w 6 miesiącu ciąży. Jestem w Londynie od roku. Do tej pory mieszkałam z siostrą jej mężem i 2 dzieci w 2-bedroom. Mieszkanie jest duże ładne ale strasznie niefunkcjonalne. My zajmujemy mniejszą sypialnię (single bedroom). Ze względu na mój stan chcemy poszukać jakiegoś przytulnego lokum dla naszej trójki. O niczym bardziej nie marzę. Oboje z mężem pracujemy na pełen etat. Łącznie zarabiamy ok 2,000 Ł/mies. Może to nie jest zawrotna kwota, ale stać nas na normalne życie z drobnymi przyjemnościami.
Znaleźliśmy mieszkanie, przeszliśmy wszystkie procedury pomyślnie, ale gdy jechaliśmy po klucze Landlord w ostatnim momencie się wycofał. Wydaję mi się, że chodzi o moją ciążę.

Od tej pory jak tylko wspominamy o tym, że spodziewamy się naszego Skarbu mamy same negatywne odpowiedzi z agencji... Byliśmy już praktyczne we wszystkich agencjach i albo mówili, że zadzwonią i nikt się nie odzywa, albo po rozmowach z Landlordami słyszymy same wykręty.

Jestem już tak przybita, że jak tylko wychodzimy z agencji, to od razu łzy mi lecą, bo wiem, że nic z tego znów nie będzie. A ja tylko chcę znaleźć przytulne mieszkanko dla nas i naszego Synka.
Może wiecie, jakie agencje lub prywatni Landlord'owie akceptują kobiety w ciąży?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2013-04-26 17:22:12 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

moze wystarczy, ze sam maz pojdzie?

ps. nie musi mowic przeciez, ze spodziewasz sie dziecka, moze powiedziec ze juz macie malucha... 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 26-04-2013 17:22 ]

Do góry stronyOffline

AgaMalaga

Post #3 Ocena: 0

2013-04-26 17:27:12 (12 lat temu)

AgaMalaga

Kobieta

clockwork_orang
Tak, ale przy podpisywaniu umowy i tak musimy być oboje, bo tylko jego zarobki to za mało by przejść checking.Szukamy 1-bedroom. Większe na razie nie jest nam potrzebne. Poza tym za każdym razem jest zadawane pytanie dotyczące dzieci, a ja nie chcę kłamać, by później nie mieć problemów.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2013-04-26 17:33:47 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

tylko widzisz, na jak dlugo Twoje zarobki beda? potem macierzynski itd. dlatego agencje nie chca 'umoczyc'...

wystarczy, ze maz znajdzie agencje, ktora tylko z nim podpisze umowe, wiedzac ze bedzie mieszkal z rodzina, nie wazne - obecna czy przyszla

Do góry stronyOffline

AgaMalaga

Post #5 Ocena: 0

2013-04-26 17:40:58 (12 lat temu)

AgaMalaga

Kobieta

Wiem o co chodzi, tylko sama tego jakoś nie ogarniam, że przez rok ciężko pracowałam, odkładałam pieniądze a teraz jak przyszło co do czego, to nawet nie mogę znaleźć ciepłego miejsca dla swojej rodziny. Mój mąż dostał podwyżkę, ale to i tak nie wystarczy (tak mi się wydaję) do samodzielnego podpisania umowy z agencją.Nie szukamy mieszkania za 1000Ł/mies ale 650-800Ł i nawet z mojego macierzyńskiego stać nas by było by opłacić to mieszkanie...

Masakra.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-04-26 17:53:29 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

layla79

Post #7 Ocena: 0

2013-04-26 19:58:26 (12 lat temu)

layla79

Kobieta

Z nami od: 06-04-2013

"Nie szukamy mieszkania za 1000Ł/mies ale 650-800Ł i nawet z mojego macierzyńskiego stać nas by było by opłacić to mieszkanie..."

Hm... jesli chodzi o to macierzysnkie to nienastawiaj sie na wiele, no chyba ze zyjecie w konkubinacie bo jesli w zwiazku malzenskiem to zapomnij, wystarczy ci ledwo na wydatki zwiazane z dzidzia.

A co do mieszkania napewno cos sie znajdzie, czlowiek do czlowieka nie podobny jednemu bedzie pies przeszkadzal drugi powie a wynajmujcie i z nim :) Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: +3

2013-04-26 20:00:28 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Asteya

Post #9 Ocena: 0

2013-04-26 20:14:36 (12 lat temu)

Asteya

Kobieta

Co prawda to prawda mieszkanie z ogrodem łatwiej znaleźć niż takie w ciąży.

A tak poważnie, co komu przeszkadza że jesteś w ciąży? ja też jestem w ciąży a dzisiaj się wprowadziłam do nowego co prawda pokoju ale nie było problemu. Szukałaś może czegoś w internecie? Tu widziałam żeby nie mówić o ciąży, ale brzusio w 6 miesiącu jest dość trudno ukryć.
„(...) nawet jeśli wrócę do ojczyzny, nie będę mógł kontynuować dawnego życia od momentu, w którym zostało przerwane. Co najwyżej mógłbym rozpocząć nowe.”

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wasabia

Post #10 Ocena: 0

2013-04-27 00:52:46 (12 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

To ja moze pociesze ze szukalam domu, bedac juz samotna mama do tego w ciazy (7-miesiac:) z koteczka ktora juz urodzila 3 koteczki:D

To byl koszmar...

W najmniej oczekiwanym momencie po baaardzo dlugich poszukiwaniach pewna agencja zgodzila sie podpisac ze mna kontrakt, ale cena jaka place za wynajem domu, jest co najmniej wysoka delikatnie piszac.

Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,