MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Byly landlord nie ubezpieczyl depozytu...i nie oddal. Sad?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AngelDharma

Post #1 Ocena: 0

2013-12-10 23:04:36 (11 lat temu)

AngelDharma

Kobieta

Z nami od: 17-02-2013

Oczywiscie chodzi mi, ze nie zlozyl w zadnym deposit scheme.
Czy ktos kiedys poszedl do sadu z taka sprawa?

Dlugo by opowiadac..mieszkanie w bloku 6 flatow. Po fakcie okazuje sie councilowsie, problem z anti social behaviour ktory w finale konczy sieo 4 rano proba wywazenia NASZYCH drzwi przez pjanego/nacpanego typa ktorego laska z naprzeciwka nie wpuscila. Policja, afera, wrzaski.
Do tego pod nami zakwaterowali kolejna patologie- nie przespane noce moje, dziecka (maz akurat to czolgu by nie uslyszal przejezdzajacego przez mieszkanie). Spalam wiele tygodni na nierozkladanej sofie w salonie ( bo ci ludzie prowadzili nocny tryb zycia w pokoju pod nasza sypialnia). Chodzilam spac 3-4rano kiedy padalam ze zmeczenia a oni siedzieli do 5. Co najsmieszniejsze wolali na nas policje bo im dziecko miedzy 7 rano a 20 biegalo po domu i przeszkadzalo ;) No jak sie odsypia nocne posiedzenia.. A zeby tylko siedzieli, wrzaski, krzyki, cpanie dziecka placz..WIelo tygodniowe walki z coucilem, wymiana korespondencji ,wolanie policji/ wardens na koniec zainstalowany noise monitor w mieszkaniu.

Landlord wiedzial oczywiscie na bierzaco. Tylko, ze nas oklamal od poczatku. WIECZOR po przeprowadzcce ci z naprzeciwka urzadzili nam juz akcje, awantura z osobami trzecimi, rzucanem czegos w samochod policja ?? Mielismy ciezkie czasy i sie az poplakalam gdzie zesmy sie przeprowadzili.. Nastepny dzien pisze do niego o tym czy cos wie o tych z naprzeciwka- "Niee nigdy nic, dziewczyna z 3 dzieci przeprowadzila sie 2 lata temu i tyle". Nasze pierwsze pytanie przy ogladaniu mieszkania Jaka okolica/sasiedzi?? "cisza, spokoj same rodziny z dziecmi i starsza pani nad nami!".

A w czasie tych tygodni jak korespondowalam z przydzielona do sprawy babka z councilu przypadkiem zalaczyla nam maila naszego landlorda w ktorym pisze, ze jak sie wyprowadzimy to bedziemy TRZECIMI tenantami ktorzy sie wyprowadza przez anti social behaviour w bloku!!!!

I prosze Was po tej nocnej akcji z nachlanym gosciem zawolalismy go rano i powiedzielismy, ze tak zyc sie nie da i bedziemy czegos szukac. Wielu by sie pewnie spakowalo odrazu. Wtedy dwa dni pozniej jeszcze jeden czynsz na kolejny miesiac do 5 listopada.
Znalezlismy chate i potwierdzilismy 2 tyg przed, ze od 1 listopada ja mamy. Nie udalo sie przeniesc wszystkiego 1.11 ale ja juz tam dluzej byc nie chcialam wiec na pudlach juz 1.11 zostalismy a reszte maz mial 5.11 zabrac.

Natomiast 2 listopada landlord wprowadzil do tamtego mieszkania juz nowych lokatorow, jak tam wciaz byly nasze rzeczy, dokumenty!!

No i na sam koniec powiedzial, ze myslal, ze zapoznalismy sie z umowa najmu i jako, ze nie dalismy miesiecznego wypowiedzenia nie odda depozytu i "Business is business" :-o Pomijam, ze ta umowa stracila waznosc i nikt normalny po tym wszystkim by nawet nie mrugnal na wyprowadzke w ciagu jednego dnia- ale w umowie nie ma wzmianki o przywlaszczeniu depozytu z takiego powodu.
Poza tym sprawdzilismy i nie widnial nasz depozyt w zadnym z scheme a na pytanie o to zapadla z jego strony cisza.
Nie moglam sie pozbierac. Zreszta do dzis nie mozemy bo dalismy co mielismy na przeprowadzke ktorej nie planowalismy przez przynajmniej 2 lata, a za depozyt mielismy miec na ten miesiac na zycie i rachunki.

Zgnoil nas i upodlil do reszty po tym wszystkim co przeszlismy.

Wyslalismy przed sadowna forme idac wskazowkami ze strony deposit scheme ale oczywiscie zero odzewu.

Czeka nas sad...? Czy to cos da?

CZY musze dodawac, ze landlordem byl POLAK?

...
"Zaw­sze kiedy ro­bię pla­ny na przyszłość, zas­ka­kuje mnie teraźniejszość. " - P.C.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-12-10 23:45:38 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/41509/Sprawdz-czy-twoj-depozyt-jest-chroniony
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

monikacookies

Post #3 Ocena: 0

2013-12-10 23:47:36 (11 lat temu)

monikacookies

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

swietnie...
powodzenia zycze
ja do sadu szlam w innej sprawie i to ze wygralam wcale nie sprawilo ze kolesc oddal pieniadze wiec dalej kase trzeba wydac zeby to od niego wyegzekwowac i jeszcze nic pewnego...
moze citizen advice poradzi...

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2013-12-11 14:01:09 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Mozliwe ze ten polaczek dostal kiedys te chate od councilu bo ma niby trudna sytuacje materialna , sam mieszka teraz gdzie indziej, pobiera benefity i jeszcze ma te councilowskie mieszkanie ktore wynajmuje komu innemu ... wcale bym sie nie zdziwil gdyby tak bylo , idz z tym do citizen advice , niech poradza co masz robic , nie zostawiaj tak tego bo ta k...a bedzie dalej zarabiac na biednych ludziach , a i Twoich pieniedzy szkoda !!!

Do góry stronyOffline

barbarabarbarka

Post #5 Ocena: 0

2013-12-11 14:24:59 (11 lat temu)

barbarabarbarka

Kobieta

Z nami od: 25-11-2013

:-]Nie wolno wynajmowac z Council domow,ani mieszkan.M-c temu wyszlo prawo ,ze takim ludziom beda zabierac i karac.Ja nigdy nie chce blokow w UK.Moi Znajomi dostali z Council,teraz rezygnuja,bo nie da sie tam mieszkac.Muzyka glosna i cpunstwo.:-M]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2013-12-11 14:31:14 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

To ze nie mozna wynajmowac to ja wiem , ale nawet nie wiesz ilu cyganow i polakow robi w taki sposob ...

Do góry stronyOffline

AngelDharma

Post #7 Ocena: 0

2013-12-12 13:22:06 (11 lat temu)

AngelDharma

Kobieta

On je dostal wiele lat temu potem wykupil, tudziez wzial na raty..
Podejrzewam, ze robil tak z kazdym kto wyprowadzal sie z tego powodu i tak zarabia. Tych co wzial zanim sie do konca nie wyprowadzilismy to wegrzy bez jednego slowa po angielsku;) tak zebysmy nie mogli im powiedziec tego i owego.

Musi byc skurczybyk pewny siebie , ze tak zignorowal ten list wkoncu to on zlamal prawo nie ubezpieczajac depozytu nie mowiac o calej masie tych klamstw i zlamania umowy z jego strony..
Ciekawa jestem i mam nadzieje, ze pojawi si etu ktos kto poszedl na droge sadowa z podobnym problemem..
"Zaw­sze kiedy ro­bię pla­ny na przyszłość, zas­ka­kuje mnie teraźniejszość. " - P.C.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-12-12 13:24:46 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AngelDharma

Post #9 Ocena: 0

2013-12-14 23:05:40 (11 lat temu)

AngelDharma

Kobieta

Oo i co? Sam fakt nie ubezpieczenia i nie bylo dyskusji, przegrana dla landlorda sprawa z marszu?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-12-14 23:30:13 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie