MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 55 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 54 | 55 | 56 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 55 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Andy10

Post #1 Ocena: 0

2010-01-12 15:05:03 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam, obiecalem podac informacje o srednim oprocentowaniu kredytow udzielanych teraz przez najwiekszych kredytodawcow ,wysokosc oprocentowania zalezy od naszego wkladu wlasnego (depozytu ) im jest on wyzszy tym korzystniejsze oprocentowanie mozemy otrzymac od kredytodawcow ,przykladowo :
10% depozytu - 6.99%
15% depozytu - 5.79%
20% depozytu - 5.39%
25% depozytu - 4.69%
Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki , gdzie bank w ktorym mamy konto od lat , a na koncie dobra historie ,regularne wplaty ,brak opoznien w platnosciach , nieprzekraczany limit debetu itp.moze takiemu klientowi zaproponowac lepsze ,czytaj nizsze oprocentowanie np.3,99% przy 15-20% depozycie.
Pietnastu najwiekszych kredytodawcow oferuje przy depozycie 20% odsetki w wysokosci 4,8% ,oznacza to ze kredyt w wysokosci 150k na 20 lat bedzie kosztowal ok 970F miesiecznie.
Ciekawostka jest to ze od grudnia 2009 do gry wlaczyla sie Poczta, oferujaca az 10 roznych wariantow splaty kredytu hipotecznego , jednak wymaga od kredytobiorcow minimum 20% depozytu , pobierajac 599F oplaty stalej za udzielenie kredytu.

Jesli macie zagmatwana historie bankowa ,niesplacane w terminie inne kredyty np.na samochod , powtarzajace sie z banku wezwania do platnosci a planujecie kupno domu , warto na poczatku sprawdzic swoj rekord w trzech glownych agencjach informacji kredytowej - Equifax, Experian i Callcredit , bo byc moze beda problemy z uzyskaniem kredytu hipotecznego , w nastepnym poscie ciag dalszy informacji zwiazanych z kredytami hipotecznymi , pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2010-01-12 15:09:04 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-01-12 14:48:09, gierza napisał(a):
lecz bank powiedzial ze mam sobie wybrac inny dom bo ten nie nadaje sie do zamieszkania i zaden anglik by tam nie poszedl mieszkac!!!. Jak przekonac ich o blednym podejsciu do sprawy? [jak to andy ladnie zauwazyl bijemy ich na glowe umiejetnosciami i pomyslowoscia w remontach].

Rozumiem, ze byla jakas wycena i na podstawie okreslonych kryteriow bank uznal ten dom za niemozliwy do sfinansowania? Dostales dokladne informacje dlaczego ten dom nie spelnia ich kryteriow?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gierza

Post #3 Ocena: 0

2010-01-12 15:31:42 (15 lat temu)

gierza

Mężczyzna

Z nami od: 12-01-2010

Jeszcze nie dostalem. Czekam na telefon z agencji[ma zadzwonic dzisiaj].
Z wczorajszej rozmowy dowiedzialem sie ze wydam pieniadze na jakies inne cele a w tym domu i tak nie zamieszkam-teoria banku.
Dieki Richmond za zainteresowanie.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #4 Ocena: 0

2010-01-13 12:11:56 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam , dzisiaj kilka dodatkowych informacji na temat kredytow hipotecznych:

1-praca dla Agencji a staranie sie o kredyt-
Minimum 6 miesiecy w tej samej Agencji jesli jest dobry credit scoring, przy zmianach agencji lacznie 16-18 miesiecy

2-krotki pobyt w UK-
Jesli pobyt jest krotki np. pol roku bank moze zazyczyc sobie dodatkowe 5% depozytu czyli 15-20% lub wiecej wkladu wlasnego

3-samozatrudnieni (self employed)-
minimum 2 lata (dokladnie 2 rozliczenia podatku), wiekszosc bankow oczekuje udokumentowanego rozliczenia za 3 lata ,przy krotszym okresie samozatrudnienia depozyt w wysokosci 30% kredytu

4-na ile mozna liczyc kredytu-
generalnie jedna osoba to 4,5 roczne dochody, dwie osoby z dochodami – x4 wspolne dochody, zdarzaja sie wyjatki (banki np. Barclays i Santander sa gotowe pozyczyc pieniadze na kupno domu do 5,5 x rocznego dochodu , Royal Bank of Scotland (RBS), NatWest do x 4,75 dochodu, Direct Line spółka zależna RBS do 4.8.x dochodu .

5-czas kredytowania minimum 5 lat max 35 lat

6-gorna granica wieku kredytobiorcy-
generalnie do 65 roku zycia, kilka bankow zgadza sie na splate do 70 roku zycia jesli praca nie jest zbyt ciezka i ma sie przyzwoita prywatna emeryture.

7-benefity-
wiekszosc bankow dodaje benefity do dochodu rocznego , czesc bankow w calosci , niektore w czesci , nie dotyczy to Housing Benefit jesli klient pobieral ten zasilek moze miec droge do kredytu hipotecznego zamknieta w wiekszosci bankow.

8- ubezpieczenie na zycie,
obecnie malo ktory bank wymaga przypisanego ubezpieczenia na zycie pod kredyt ale niedlugo (grudzien 2012) ma sie to zmienic i kazdy bank bedzie wymagal takiego ubezpieczenia wzorem Irlandii.
Pozdrawiam , Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Jess31

Post #5 Ocena: 0

2010-01-13 13:36:55 (15 lat temu)

Jess31

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

czesc Andy, dziekujemy za informacje i mam pytanie dotyczace wlasnie ubezpieczenia ale od utraty pracy, w Polsce jest mozliwosc ubezpieczenia na powyzszy cel biorac kredyt na dom czy mieszkanie a drugie moje pytanie jest z innej beczki, czy mozna "przeniesc" kredyty z Polski do UK ... z gory dziekuje

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #6 Ocena: 0

2010-01-13 14:00:10 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witaj Jess ubezpieczenie od utraty dochodu tutaj nazywa sie Income Protection, prosze wejdz na moj temat o ubezpieczeniach to znajdziesz tam wiele informacji na temat tego produktu ,na drugie pytanie odpowiem tak kredytu z Polski nie mozna przeniesc do Anglii, banki angielskie nie maja prawnych mozliwosci sprawdzenia zadluzenia zagranicznego klienta a wiec mozesz sie nie przyznac ,biorac w Anglii nastepny kredyt jesli tylko Cie na niego stac , masz odpowiedni depozyt ,stala prace z niezlymi dochodami , o szczegolach mozemy pogadac na jak przysles mi info z adresem meilowym o Waszych planach kredytowych lub ubezpieczeniu ,pozdrawiam Andrzej(Andy)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Aniababy

Post #7 Ocena: 0

2010-01-14 20:55:53 (15 lat temu)

Aniababy

Kobieta

Z nami od: 04-12-2009

Hej! Witam wszystkich!!! Chcialabym sie pochwalic ale nie mam czym .Zgodnie z moimi przypuszczeniami ,dzieki mojej agencji stracilam dom,na ktorym mi tak zalezalo. Tylko dlatego,ze niejaki Gavin Human podlam mi bledne informacje dotyczace incentive(ostatni termin skladania ofert na reposesion)no i tak oto jestem na drodze poszukiwan nowego domu. Szczerze... w leicester nie ma ladnych domow i dlatego szukanie sporo mi zajelo (o sierpnia 2009).

Do góry stronyOffline

Numer AIM

Aniababy

Post #8 Ocena: 0

2010-01-14 21:06:45 (15 lat temu)

Aniababy

Kobieta

Chcialam zapytac Was czy Wy tez macie problem ze znalezieniem odpowiedniej dzielnicy????? Ja wychodze z siebie. Gdziekolwiek pytam to "to nie jest spokojna dzielnica". I tak nie tylko mowa na jedno miejsce ale na wszystkie!!! Mam wrazenie ,ze na cale Leicester tylko okolice Stonegate(czyli skrawek) to dobra, nawet "posh" dzielnica. Co u licha!!1 Czy wy tez macie problem wielki z dobraniem odpowiedniej miejscowki??? Mam wrazenie,ze w Leicester to sama ruina za wyjatkiem stoneygate( oczywiscie nie jest to moja opinia). Kochani powiedzcie szczerze: na co Wy zwracacie uwaga???? O.k napewno nie w bliskim sasiedztwie council houses(to wszyscy wiedza)Moze po prostu troche przesadzaja i sieja paranoje a tak poza tym to sie mieszka jak wszedzie?? :) Poratujcie

Do góry stronyOffline

Numer AIM

Aniababy

Post #9 Ocena: 0

2010-01-14 21:09:30 (15 lat temu)

Aniababy

Kobieta

chcialam zapytac gdzie mozna sladac "complain" zazalenie na agencje nieruchomosci??? Mam podstawy grube i chialabym utrzec nosa takiej jednej wydrze.

Do góry stronyOffline

Numer AIM

Andy10

Post #10 Ocena: 0

2010-01-15 09:32:36 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam dzisiaj krotka informacja z rynku kredytow hipotecznych ktora znalazlem w necie.

Jon Pain, dyrektor zarzadzajacy FSA- Financial Services Authority (FSA to ustanowiona przez rząd instytucja regulująca i kontrolująca usługi finansowe w Anglii).
FSA twierdzi, ze rynek musi wyciagac wnioski z kryzysowej przeszlosci ostatnich dwoch lat.
FSA rozwaza mozliwosc zaostrzonych kontroli kedytodawcow hipotecznych.
FSA chce reformy dotychczasowych zasad udzielania kredytow ,szczegolowej weryfikacji dochodow kredytobiorcow , zniesienie tzw. szybkiego kredytu gdzie decyzje banku sa zatwierdzane bez szczegolowej kontroli dokumentow i przestrzegania procedur (zbyt krotki okres zatrudnienia, niestabilne dochody). FSA chce osobnego uregulowania kredytow typu (buy to let)-kupno pod wynajem, uregulowania i ujednolicenia stawek za udzielenie kredytu, rygorystycznych wymogow kapitalowych dla kredytobiorcow.

Brytyjska Rada Pożyczkodawców odnotowała pod koniec roku 2009 wyrazny wzrost ilosci zaakceptowanych pożyczek hipotecznych w stosunku do poprzedniego roku. Przy obecnym stanie gospodarki i powszechnym “bezruchu” na rynku nieruchomości jest to dosyć znaczący wzrost. Rada potwierdza, że jest to dobry znak, aczkolwiek daleko jeszcze do sytuacji jaka była w najlepszym okresie dla tego rynku w obecnej dekadzie . Wynika to z tego, że ci, którzy kupują pierwszy raz muszą mieć wysoki wkład własny często w wysokości 20%-25% wartości domu / mieszkania. Średnia wiekowa tych nabywców to ok 30 lat, najczęściej pieniądze na wklad wlasny pochodzą od rodziców. Ozywienie to efekt bardzo niskich stop procentowych i niskich cen domow ,tendencja spadku cen wyhamowuje i coraz wiecej ludzi decyduje sie na zakup domow spodziewajac sie kolejnych wzrostow cen innymi slowy kupuj teraz –taniej juz nie bedzie.

Pozdrawiam, Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Strona 55 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 54 | 55 | 56 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,