|
---|---|
Ewelina00k | Post #1 Ocena: 0 2016-05-24 13:57:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2016 Skąd: Manchester |
Witam. Chciałabym aplikować o council house. Jestem w ciąży, mieszkam w Anglii prawie 2 lata, nie posiadam statusu rezydenta i aktualnie nie pracuję. Czy są jakieś szanse na do dostanie mieszkania z councilu, bo czytałam, że tylko osoba pracująca z rezydenturą może aplikować. Słyszałam od znajomych, że jako samotna matka powinnam dostać mieszkanie ale ostatnio została wprowadzona jakaś ustawa i nie jestem pewna.
|
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2016-05-24 13:59:49 (9 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Musisz podejsc do lokalnego Council i zapytac - kazdy ma inne wytyczne
Ewentualnie wyszukac na stronie interntowej danego Council "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
AgentOrange | Post #3 Ocena: 0 2016-05-24 14:12:46 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: 2016-05-24 13:57:33, Ewelina00k napisał(a): Witam. Chciałabym aplikować o council house. Jestem w ciąży, mieszkam w Anglii prawie 2 lata, nie posiadam statusu rezydenta i aktualnie nie pracuję. Czy są jakieś szanse na do dostanie mieszkania z councilu, bo czytałam, że tylko osoba pracująca z rezydenturą może aplikować. Słyszałam od znajomych, że jako samotna matka powinnam dostać mieszkanie ale ostatnio została wprowadzona jakaś ustawa i nie jestem pewna. Jeśli nie masz rezydentury to chyba mogą Cię wydalić z UK? |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2016-05-24 14:15:26 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jestes w ciazy, a nie samotna matka.
Nie pracujac i nie majac wypracowanego wymaganego minimum, nie przejdziesz HRT, nie jestes w stanie utrzymac sie z wlasnych srodkow/pracy w UK. Wiele urzedow wymaga okreslonego czasu pobytu na swoim terenie, by uznac zasadnosc ubiegania sie o dom socjalny. Do tego kwestia oczekiwana na mieszkanie. |
evangelina | Post #5 Ocena: 0 2016-05-24 15:21:19 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2014 Skąd: waterfall |
hrt mozesz nabyc jesli ojciec mieszka przebywa w uk i pracuje, mozesz wiec powolac sie na to
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2016-05-24 15:27:34 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jesli by byli we wspolnym gospodarstwie, a nie przyszla matka - samotna.
|
littleflower | Post #7 Ocena: 0 2016-05-25 08:33:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Musisz podejsc do lokalnego Council i zapytac - kazdy ma inne wytyczne
Ewentualnie wyszukac na stronie interntowej danego Council "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Turefu | Post #8 Ocena: 0 2016-05-25 09:22:42 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Czy szukasz pracy? Bo jesli nie, to nie spelniasz warunkow legalnego pobytu w UK, a bez tego nie wiem, czy jakikolwiek council pomoze. No I jak zamierzasz utrzymasz dom, jesli nie masz dochodu?
https://www.gov.uk/right-to-reside |
kasiachery | Post #9 Ocena: 0 2016-05-25 09:56:17 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
skoro nie pracujesz a zaszlas w ciaze to chyba chlopak cie utrzymuwal a teraz kopnal cie bo zaszlas i nie masz mozliosci zeby miezkac z nim i zeby was utrzymywal? skoro nie pracujesz to chyba nie dostaniesz macierzyskiego i nie bedziesz mogla utrzymac dziecka, jesli tak bedzie to mozliwe ze social service zapuka do ciebie, Moze powinnas zastanowic sie nad powrotem do Polski? nie pisze tego zlosliwie ale nie zabezpieczylas sie finansowo zeby miec na utrzymanie dziecka i mieszkanie, skoro niepracujesz a jestes w ciazy. A nawte chyba na benefity sie lapiesz bo nie pracowalas iles tam czasu i kolo sie zamyka. ( ktos powie, ze czasami zachodzi sie w ciaze nieplanowana, ale sory batory, zawsze przy seksie mozna zajsc w ciaze, biorac tabletki czy uzywajac prezeski wiec albo szklanaka zamiast albo porzadne zaplecze finansowe,bo ja nie kumam czegos takiego: o kurde, ciaza!!! ja mam 2 planowanych i wiecej miec nie bede) pozdro, oby sytuacja ci sie pomyslnie rozwiazala
![]() |
NightFury | Post #10 Ocena: 0 2016-05-25 11:39:44 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2016-05-24 13:57:33, Ewelina00k napisał(a): Witam. Chciałabym aplikować o council house. Jestem w ciąży, mieszkam w Anglii prawie 2 lata, nie posiadam statusu rezydenta i aktualnie nie pracuję. Czy są jakieś szanse na do dostanie mieszkania z councilu, bo czytałam, że tylko osoba pracująca z rezydenturą może aplikować. Słyszałam od znajomych, że jako samotna matka powinnam dostać mieszkanie ale ostatnio została wprowadzona jakaś ustawa i nie jestem pewna. Jak zamierzasz oplacic czynsz, rachunki, zakupic zywnosc, ubranka i inne sprzety dla dziecka? O meblach i dywanach nie wspomne bo to za wysokie progi... Jesli nawet jakims cudem dostaniesz HB w co szczerze watpie to jak oplacisz gas i elektryke? Oni benefitow zadnych nie przyznaja. Jedzenie? Codziennie food bank? Woda? Za darmo z kranu nie leci. I tez woda nie przyznaje benefitow. Twarda kase sie placi i koniec. Nawet jesli jakims cudem dostaniesz becikowe to sie ono rozejdzie w sekunde. A co dalej? Dlaczego niektore kobiety mysla po a nie przed? Music leads me through my life
|