MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Council house dla samotnej matki a ustawa z kwietnia 2016

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Ewelina00k

Post #1 Ocena: 0

2016-05-24 13:57:33 (9 lat temu)

Ewelina00k

Kobieta

Z nami od: 24-05-2016

Witam. Chciałabym aplikować o council house. Jestem w ciąży, mieszkam w Anglii prawie 2 lata, nie posiadam statusu rezydenta i aktualnie nie pracuję. Czy są jakieś szanse na do dostanie mieszkania z councilu, bo czytałam, że tylko osoba pracująca z rezydenturą może aplikować. Słyszałam od znajomych, że jako samotna matka powinnam dostać mieszkanie ale ostatnio została wprowadzona jakaś ustawa i nie jestem pewna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2016-05-24 13:59:49 (9 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Musisz podejsc do lokalnego Council i zapytac - kazdy ma inne wytyczne
Ewentualnie wyszukac na stronie interntowej danego Council
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

AgentOrange

Post #3 Ocena: 0

2016-05-24 14:12:46 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2016-05-24 13:57:33, Ewelina00k napisał(a):
Witam. Chciałabym aplikować o council house. Jestem w ciąży, mieszkam w Anglii prawie 2 lata, nie posiadam statusu rezydenta i aktualnie nie pracuję. Czy są jakieś szanse na do dostanie mieszkania z councilu, bo czytałam, że tylko osoba pracująca z rezydenturą może aplikować. Słyszałam od znajomych, że jako samotna matka powinnam dostać mieszkanie ale ostatnio została wprowadzona jakaś ustawa i nie jestem pewna.

Jeśli nie masz rezydentury to chyba mogą Cię wydalić z UK?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2016-05-24 14:15:26 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jestes w ciazy, a nie samotna matka.
Nie pracujac i nie majac wypracowanego wymaganego minimum, nie przejdziesz HRT, nie jestes w stanie utrzymac sie z wlasnych srodkow/pracy w UK.
Wiele urzedow wymaga okreslonego czasu pobytu na swoim terenie, by uznac zasadnosc ubiegania sie o dom socjalny.
Do tego kwestia oczekiwana na mieszkanie.

Do góry stronyOffline

evangelina

Post #5 Ocena: 0

2016-05-24 15:21:19 (9 lat temu)

evangelina

Kobieta

Z nami od: 09-12-2014

hrt mozesz nabyc jesli ojciec mieszka przebywa w uk i pracuje, mozesz wiec powolac sie na to

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2016-05-24 15:27:34 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jesli by byli we wspolnym gospodarstwie, a nie przyszla matka - samotna.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2016-05-25 08:33:33 (9 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Musisz podejsc do lokalnego Council i zapytac - kazdy ma inne wytyczne
Ewentualnie wyszukac na stronie interntowej danego Council
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Turefu

Post #8 Ocena: 0

2016-05-25 09:22:42 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Czy szukasz pracy? Bo jesli nie, to nie spelniasz warunkow legalnego pobytu w UK, a bez tego nie wiem, czy jakikolwiek council pomoze. No I jak zamierzasz utrzymasz dom, jesli nie masz dochodu?
https://www.gov.uk/right-to-reside

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kasiachery

Post #9 Ocena: 0

2016-05-25 09:56:17 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

skoro nie pracujesz a zaszlas w ciaze to chyba chlopak cie utrzymuwal a teraz kopnal cie bo zaszlas i nie masz mozliosci zeby miezkac z nim i zeby was utrzymywal? skoro nie pracujesz to chyba nie dostaniesz macierzyskiego i nie bedziesz mogla utrzymac dziecka, jesli tak bedzie to mozliwe ze social service zapuka do ciebie, Moze powinnas zastanowic sie nad powrotem do Polski? nie pisze tego zlosliwie ale nie zabezpieczylas sie finansowo zeby miec na utrzymanie dziecka i mieszkanie, skoro niepracujesz a jestes w ciazy. A nawte chyba na benefity sie lapiesz bo nie pracowalas iles tam czasu i kolo sie zamyka. ( ktos powie, ze czasami zachodzi sie w ciaze nieplanowana, ale sory batory, zawsze przy seksie mozna zajsc w ciaze, biorac tabletki czy uzywajac prezeski wiec albo szklanaka zamiast albo porzadne zaplecze finansowe,bo ja nie kumam czegos takiego: o kurde, ciaza!!! ja mam 2 planowanych i wiecej miec nie bede) pozdro, oby sytuacja ci sie pomyslnie rozwiazala :)

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #10 Ocena: 0

2016-05-25 11:39:44 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2016-05-24 13:57:33, Ewelina00k napisał(a):

Jak zamierzasz oplacic czynsz, rachunki, zakupic zywnosc, ubranka i inne sprzety dla dziecka? O meblach i dywanach nie wspomne bo to za wysokie progi...
Jesli nawet jakims cudem dostaniesz HB w co szczerze watpie to jak oplacisz gas i elektryke? Oni benefitow zadnych nie przyznaja. Jedzenie? Codziennie food bank?
Woda? Za darmo z kranu nie leci. I tez woda nie przyznaje benefitow. Twarda kase sie placi i koniec.
Nawet jesli jakims cudem dostaniesz becikowe to sie ono rozejdzie w sekunde. A co dalej?
Dlaczego niektore kobiety mysla po a nie przed?
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,