Na początku października planuję przylot do Anglii. Spotkałem się z opiniami (może nie jest to reguła), że często im bardziej na północ kraju, tym nieco taniej z wynajmem. Pomyślałem o "środkowym" regionie Anglii jako dobrym początku. Wraz z kolegą który mieszka już w UK (droższym Oxford) chcemy zamieszkać w którymś z tych miast: Leicester, Derby, Coventry, Birmingham, Manchester.
Sądzę, że na początki w Anglii trochę ryzykownie wybierać większą metropolię. Osobiście myślę o w miarę dużych, ale nie gigantycznych miastach(Leicester, Derby, Coventry), choć wyżej jest nasza wstępna lista. Jako że nie dysponuje wiedzą na temat życia w którymkolwiek z wyżej wymienionych miast, mam parę pytań.
Gdzie dobrze wygląda sytuacja z pracą, oraz cenami mieszkań?
Jak oceniacie życie w tych miastach? Chodzi mi o bezpieczeństwo, rozrywkę, ludzi i ich nastawieniu (zarówno Anglików, jak i Polaków i innych imigrantów), etc.
Wiadomo, że wiele zależy od dzielnicy którą zamieszkujemy, ale chciałbym mieć ogólny zarys całej sytuacji

Na razie interesują mnie nie specjalistyczne prace, choć jeśli zdecyduję się na dłuższy pobyt to na pewno chciałbym się dalej rozwijać, college'e i Uniwersytety są wszędzie, a mój angielski nie taki zły żeby nie myśleć o edukacji
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Pozdrawiam i liczę na ciekawe opinie