2017-06-28 12:16:54, camilius napisał(a):
2017-06-28 10:36:57, kasiachery napisał(a):
ludziki, czy jest jakis sposob zeby kupic w miare tanie bilety na pierwsze dni wrzesnia czli 1-2 z polski do angli ktore nie kosztuja miesieczniej wyplaty? z uk do pl mozna kupic za 30f za os ale z pl do uk to sa w cenie 170 za os. Wiem, ze to koniec wakacji itp ale czy jest jakis myk, zeby taniej cos dorwac? interesuja mnie lotniska doncaster, manchseter, liverpoll east midlands, bo do londynu mam za daleko. W jakie dni najlepeij szukac, o jakiej porze dnia i w jakis czasie od planowanego lotu, bo dziwi mnie, ze ludzie znajduja bilety za 15f za os gdzie mi wychodzi po 180f. Jakies strony, wyszukiwarki czy jaki czort? lotniska w pl to najlepeij krakow i rzeszow. Ktos sie podzieli sposobem? klub wizzard to oplata 60f rocznie a na bilecie mozna oszczedzic jakies 15f za jeden wiec na nasza czworke wychodzi 60f czyli tyle co ta oplata za klub - wiec na jedno wychodzi a latamy raz na 2 lata wiec sie nie oplaca. tylko nie piszcie, ze jak mnie nie stac na bilety to mam sobie darowac urlop w tym czasie to nie wiele osob moze wylozyc 700f na jedna strone. chcrzciny w rodzinie a ma byc chrzestan wiec nie mam jak urlopu przlozyc na tanszy termin.
Hej! Loty UK - PL są tanie w tym czasie,ale nie zapominaj,że okres końca polskich wakacji zawsze był drogi jeżeli chodzi o powroty z PL do UK.
W ostatni weekend kupiłem bilet do PL i powrót na drugą połowę sierpnia ( 16-30/08) za ok.62 gbp,ale...
Wylot RYANAIR-em: East Midlands-Wrocław - powrót Berlin Schonefeld-East Midlands.
Dojazd na odcinku Wrocław-Berlin autobusem PolskiBus za 60 złotych.
Sprawdź tę opcję: PolskiBus z Krakowa do Berlin SXF Schonefeld.Ceny wahają się od 45 do 80 złotych za osobę,podróż w nocy wygodnym autobusem z miękkimi skórzanymi fotelami gdzie można się spokojnie wyspać,klima,internet,gniazdo USB,WC.Autobus ma przystanek 20 metrów od terminala,przyjazd 6.35.
Polecam lot na EMA 10.05 .Krótki okres oczekiwania.Po przyjeździe czas na toaletę,kawę,itp i o 8-ej do odprawy.Ceny lotu-1/09 - 37.99.
Jeżeli pasuje Ci do Manchester to wyloty masz codziennie,tylko dwie godziny później.Akurat 1 września wylot jest 12.25 a cena biletu 23.99 gbp.
Przy opcji lotu 4 osób polecam wyjazd 31 sierpnia PolskimBusem z Krakowa od Berlina SXF Schonefeld 22.15-przyjazd 06.35.Cena biletu 65 zł+ 1 zł opłata rezerwacyjna=66 złotych x 4 osoby = 264 zł czyli ok.56 gbp.Przy zakupie biletów autobusowych możecie sobie bezpłatnie wybrać miejsca do siedzenia i być całą rodzinką "w kupie"
Lot do EMA 1 września- 4 osoby x 37.99= 151.96 gbp
Lot do Manchester 1 września- 4osoby x 23.99 = 95.96 gbp.
Podróż trochę czasochłonna,ale w porównaiu z cenami,które podajesz ( ok.700 gbp) przy moim planie lotu zaoszczędzacie prawie 500 gbp

Z mojego doświadczenia radzę pospieszyć się z zakupem biletów,gdyż ceny podaję aktualne teraz,a wiadomo,że są one w kresie wakacyjnym "dynamiczne"
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Jestem ciekawy czy skorzystacie z tej opcji? Dajcie znać !!!
Powodzenia

dzieki ale autobus z 2 dzieci raczej sobie darujemy, musimy odzalowac te kila stowek na samolot cyhyba, a w przyszlym roku inne terminy wybrac, ale coz, rodzica sami wybieraja termin chrztu wiec nie moge zmieniac, a odmowic trudno bo to moja pierwsza bratanica